Un strateg american în spatele suspendării lui Traian Băsescu? Reviewed by Dan Turturica on . Invitatul lui Gâdea din această seară este un consultant politic american, pe numele său Mitch Stewart, un personaj creditat cu o contribuție semnificativă la r Invitatul lui Gâdea din această seară este un consultant politic american, pe numele său Mitch Stewart, un personaj creditat cu o contribuție semnificativă la r Rating: 0

Un strateg american în spatele suspendării lui Traian Băsescu?

Invitatul lui Gâdea din această seară este un consultant politic american, pe numele său Mitch Stewart, un personaj creditat cu o contribuție semnificativă la realegerea lui Obama, în 2012. Una dintre temele de dezbatere va fi posibila suspendare a președintelui. Ceea ce pare a confirma zvonurile apărute de câteva zile încoace potrivit cărora ideea celei de-a treia suspendări a lui Traian Băsescu ar aparține unor strategi electorali americani angajați recent de echipa lui Victor Ponta. Ideea este simplă: doar o polarizare a luptei prezidențiale pe axa “băsism – antibăsism” ar putea aduce PSD-ului un vot masiv, de proporțiile celui înregistrat la referendumul din 2012.

Dacă este adevărat, paradoxul creat astfel ar fi cât se poate de îngrijorător – o nouă suspendare a președintelui ar îngheța practic multe dintre acțiunile convenite între România și SUA pentru perioada imediat următoare, în scopul sporirii garanțiilor de securitate, în fața amenințării Rusiei. Ceea ce poate explica ezitările liderului PSD în fața scenariului suspendării.

Nu va fi prima conversație dintre Gâdea și Stewart. Prima difuzată de Antena 3 a avut loc în SUA, acum un an și o puteți urmări aici. Astăzi, Stewart va fi în studiourile A3. Ceea ce înseamnă că se află deja în România.

Comments (3)

 • nightmare

  Eu cred taman invers …că strategul american il va duce taman in zid pe Pontălău ….nici un american nu a cistigat in România nici o campanie … :D

  Reply
 • markwilliams

  hai sa fim seriosi
  ne despart milenii de civilizatia americana
  consultantii astia americani au fost si la sate???

  Reply

Leave a Comment


6 − = 1

© Dan Cristian Turturica |

turturica.ro Web analytics