Scandal monstru la Ministerul Transporturilor. Șova i-a dat înapoi lui Gruia Stoica garanția de zece milioane de euro, în loc să o transfere la DIICOT Reviewed by Dan Turturica on . După cum puteți vedea din documentul de mai jos, pe care îl prezint în exclusivitate, DIICOT a cerut Ministerului Transporturilor, în luna ianuarie, să îi virez După cum puteți vedea din documentul de mai jos, pe care îl prezint în exclusivitate, DIICOT a cerut Ministerului Transporturilor, în luna ianuarie, să îi virez Rating: 0

Scandal monstru la Ministerul Transporturilor. Șova i-a dat înapoi lui Gruia Stoica garanția de zece milioane de euro, în loc să o transfere la DIICOT

După cum puteți vedea din documentul de mai jos, pe care îl prezint în exclusivitate, DIICOT a cerut Ministerului Transporturilor, în luna ianuarie, să îi vireze garanția de zece milioane de euro depusă de firma lui Gruia Stoica, GFR, atunci când a încercat să cumpere CFR Marfă. Motivul? “(…) S-a dispus, prin ordonanța procurorului, aplicarea unor măsuri asiguratorii pe bunurile învinuiților Gruia Stoica, Didilă Vasile și Răducan Vasile, precum și pe bunurile societăților comerciale pe care aceștia, personal sau prin interpuși, le administrează, prejudiciul putând atinge sau depăși 10.000.000 de euro…”

După cum scriu și în editorial, “deși adresa datează din 28 ianuarie, Ministerul Transporturilor nu a virat cei 10 milioane de euro către DIICOT. Rând pe rând, mai mulți funcționari au preferat să demisioneze decât să semneze actele prin care banii lui Gruia Stoica ar fi trebuit să ia drumul trezoreriei “urmând a face obiectul confiscării speciale în cazul pronnunțării unei condamnări”.

În final, sub mandatul lui Șova, subalternii săi au găsit un tertip pentru ca, folosindu-se de o altă bancă, să îi returneze garanția printr-un act semnat la 11 noaptea, deși unii din colegii lor își dăduseră avizul pentru a transfera garanția către DIICOT. Cauza va intra, foarte probabil, în atenția procurorilor, iar Dan Șova ar putea fi obligat să dea niște explicații chiar dacă nu el a semnat ordinul de returnare a garanției.”

Decizia oamenilor lui Sova a generat deja un scandal monstru, ea fiind investigată atât de Corpul de Control al ministerului cât și de cel al premierului. Voi reveni.

 

“DIICOT, 28.01.2014

Către,

Ministerul Transporturilor

- În atenția Comisiei de privatizare a CFR – Marfă –

Având în vedere că în cauza cu nr. de mai sus s-a dispus, prin ordonanța procurorului, aplicarea unor măsuri asiguratorii pe bunurile învinuiților Gruia Stoica, Didilă Vasile și Răducan Vasile, precum și pe bunurile societăților comerciale pe care aceștia, personal sau prin interpuși, le administrează, prejudiciul putând atinge sau depăși 10.000.000 de euro (echivalent în lei), vă solicităm să ne comunicați dacă:

1. Sumele de bani reprezentând garanția participării la licitația pentru privatizarea CFR-Marfă au fost restituite învinuitului Gruia Stoica, în ce cont și la ce dată;

2. În cazul în care suma reprezentând garanție există încă în conturile Ministrului Transporturilor, iar aceasta urmează a fi resituită învinuitului, vă solicităm să o depuneți într-un cont al trezoreriei la dispoziția DIICOT, urmând a face obiectul confiscării speciale în cazul pronunțării unei condamnări. În acest din urmă caz, vă solicităm să ne comunicați contul în care a fost transferată suma de bani.

Procuror-șef,

Daniel Horodniceanu

01(7)

Potrivit Hotnews, ”Grup Feroviar Roman, compania omului de afaceri Gruia Stoica, confirma informatiile cum ca Ministerul Transporturilor a inapoiat banii de garantie in urma esecului privatizarii CFR Marfa, insa precizeaza ca societatea nu este urmarita penal si nu are instituit nici un sechestru pe bunuri. Reactia GFR vine ca urmare a informatiilor cum ca Transporturile au returnat banii companiei, desi procurorii de la DIICOT au solicitat ca banii sa fie pusi la dispozitia anchetatorilor ca masura asiguratorie intr-un proces in care este implicat Gruia Stoica”

Comments (26)

 • stroe vasilica

  INVAZIA LACUSTELOR…TARA CANCERULUI GENERALIZAT…CIUMA LUI VODA_CARAGEA!!!….NU VA RAMANE NIMIC=NIMIC ,COPIILOR NOSTRI!!! SARBU MRERGE CRACANAT DE MANDRU CA GALBEJITA DE FI”SA SI PLOZII EI,cu\FARA PONTA SI ALTI HOTI=NICOLICEA DE EXEMPLU,NE VOR FACE BEZELE…PROSTILOR,CALICILOR!!! NE VOR SCUIPA IN OCHI!!

  Reply
 • GP

  Asta este posibil pt ca nu suntem o democratie consolidata, nu avem inca un stat de drept functional, etc. Degeaba il injura lumea pe Base dar pana acum este singurul care s-a luptat pt independenta justitiei. Pana legea nu se aplica de la vladica pana la opinca si pana ce justitia nu este a 3-a putere in stat (egala cu celelalte 2, nu subordonata lor) vom mai vedea astfel de episoade. PSD s-a dovedit maestru in fentarea justitiei, incepand de la lovitura de stat din 2012 si plagatul lui Ponta, astea is piatra de temelie a guvernarii psd actuale, pacatul originar.

  Reply
 • ceferistul

  daca nici institutiile statului nu se respecta, ce pretentie sa avem de la oamenii de rand ?

  Reply
 • MRM

  Doar ca sa joc rolul de avocat al diavolului, cred ca ce nu se vede imediat este urmatoarea posibilitate:

  Presupunand ca Gruia Stoica e nevinovat, daca prezumtia de nevinovatie exista in jurisprudenta romaneasca, e normal ca un procuror sa puna o poprire pe niste bunuri mobile (in cazul de fata suma folosita ca garantie) fara ca sa existe o decizie judecatoreasca in speta in cauza?

  Cu tot respectul, mi se pare ca legea trebuie aplicata echitabil, indiferent ca ne place sau nu de persoanele implicate in cazul de fata.

  DIICOT ar trebui sa stie mai bine decat sa ceara asa ceva. In plus, sunt aproape sigur ca dpdv juridic nu exista nicio baza pentru o asemenea cerere. Daca exista, as fi curios sa stiu care e baza legala pentru o asemenea cerere.

  “…urmand a face obiectul unei confiscari speciale in cazul unei condamnari…” spune totul.

  Daca procurorii DIICOT ar avea puterea sa faca aceste popriri, n-ar mai cere voie, ar interveni direct. Ceva imi spune ca daca trebuie sa ceara, inseamna ca nu au puterea, dpdv legal, sa vireze banii in alt cont.

  Reply
 • bibanu

  Tzara de 2 lei! Sa ne traiasca conducatorii :( Haos total. Desteapta-te romane si voteaza asa cum crezi, nu pentru un kil de zahar .

  Reply

Leave a Comment


9 + 5 =

© Dan Cristian Turturica |

turturica.ro Web analytics