Răcănel, printre semnatarii acordului cu USL în care se cerea desființarea CCR, DNA și ANI Reviewed by Dan Turturica on . Colega mea Ondine Gherguț a stat de vorbă cu cei doi semnatari ai scrisorii de felicitare pentru anexarea Crimeei trimisă ambasadei Rusiei. Răspunsurile lor sun Colega mea Ondine Gherguț a stat de vorbă cu cei doi semnatari ai scrisorii de felicitare pentru anexarea Crimeei trimisă ambasadei Rusiei. Răspunsurile lor sun Rating: 0

Răcănel, printre semnatarii acordului cu USL în care se cerea desființarea CCR, DNA și ANI

Colega mea Ondine Gherguț a stat de vorbă cu cei doi semnatari ai scrisorii de felicitare pentru anexarea Crimeei trimisă ambasadei Rusiei. Răspunsurile lor sunt mai degrabă hilare. ”Servim Rusia ortodoxă, servim umanitatea, chiar dacă e făcută cu tancuri și mitraliere”, spune Daniel Iancu de la ”Comitetul român pentru cinstirea eroilor”. Petre Răcănel, președintele Federației “Societatea Civilă Românească” susţine că a semnat felicitarea Rusiei pentru ­anexarea Crimeeii și Sevastopolului din patriotism și pentru că l-a rugat Daniel Iancu. (mai multe detalii în articolul din ”România liberă”).

O spun încă o dată, acești clovni filo-ruși nu ar fi meritat niciodată băgați în seamă dacă autoritățile statului nu ar fi deschis larg ușile ONG-urilor dubioase pe care le conduc și dacă ei nu ar face parte din trupa de desant ”civil”, finanțată și coordonată de Dan Voiculescu. Nucleul dur al ”Consiliului Național al Societății Civile” (lista completă a celor 56 de organizații care o compun o găsiți aici) reprezintă un detașament de protestatari cu soldă care are misiunea de a valida în stradă propaganda făcută la televizor.

Ei sunt ”masele” pe care le invocă ”jurnaliștii” cu ochii scoși din orbite de la Antena 3.Când activiștii din studiou primesc ordin să spună că țara vrea desființarea Curții Constituționale și a DNA, ”țara” apare în stradă, reprezentată de cei 1000 de trupeți ”civili”, agitând tricoloruri de 4 pe 5 metri și dând interviuri prefabricate în care argumentează de ce sărăcia și mizeria din România sunt rezultatul direct al acțiunii judecătorilor de la CCR și a procurorilor DNA.

Această rețetă, dirijată împotriva unei ținte politice, a dat rezultate în ianuarie 2012, când au reușit să dărâme guvernul Boc. Au eșuat mai târziu în acel an, când nu au putut să își ducă până la capăt campania de demitere a lui Traian Băsescu. Dar nici mult nu le-a lipsit.

Câtă vreme acțiunile acestui detașament sunt dirijate doar pe coordoantele luptei politice interne și a nevoii lui Voiculescu de a-și asigura imunitatea, mai e cum mai e.

Dar dacă, la un moment dat, statul și mai ales instituțiile de forță vor da semne de ezitare în privința orientării strategice (și nu este exclus deloc să asistăm la o contraofensivă duplă plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni), cei ce dirijează această masă de manevră, potențată de un instrument eficace de propagandă, nu se vor mai mulțumi doar cu posturi și funcții secundare și cu asigurarea imunității.

Încurajați de agresivitatea Rusiei și de promisiunile care li se fac, vor vrea mai mult. Și din nou îi vom vedea în stradă, însă nu doar pe Răcănel și pe alți câțiva caraghioși. Ei sunt doar fața comică, desprinsă din Caragiale, a unei forțe mult mai periculoase care așteaptă doar un moment prielnic pentru a-și lua revanșa și a reîntoarce România acolo de unde acum 25 de ani părea că a plecat definitiv.

FACSIMILE – Mai jos aveți două pagini din acordul semnat în 2012 de USL și Consiliul Național al Societății Civile, prin care ”civilii” lui Voiculescu cereau desfințarea CCR, DNA, ANI și CNSAS, motivată de colonelul Dogaru, liderul Consiliului de faptul că ”Curtea Constituţională, ANI, DNA sunt instrumente staliniste politice…” Dacă vă amintiți scandalul iscat atunci (detalii aici), explicațiile liderilor USL privind acest acord care formula cerințe ce ar fi scos România din UE și NATO instantaneu au fost puerile. Cel mai elocvent răspuns a fost cel al lui Daniel Constantin – ”Noi am semnat o singură foaie, nu și anexele”.

Paginile de mai jos sunt cele din controversatul acord în care apar semnăturile liderilor USL dar și cea a lui Petre Răcănel, cel care la sfârșitul lui noiembrie 2011 le oferea diplome de excelență ambasadorului și atașatului militar al Rusiei și care, acum trei săptămâni, îi felicita pentru anexarea Crimeei.

09sm6343 09sm6321

Leave a Comment


2 + = 3

© Dan Cristian Turturica |

turturica.ro Web analytics