Cele două noi dosare în care va fi inculpat Ponta Reviewed by Dan Turturica on . În cazul în care ați decis să nu vă uitați aseară la talk-showurile în care diverși ”analiști” prestează servicii de spălare de cadavre, bine ați făcut. Ați fi În cazul în care ați decis să nu vă uitați aseară la talk-showurile în care diverși ”analiști” prestează servicii de spălare de cadavre, bine ați făcut. Ați fi Rating: 0

Cele două noi dosare în care va fi inculpat Ponta

În cazul în care ați decis să nu vă uitați aseară la talk-showurile în care diverși ”analiști” prestează servicii de spălare de cadavre, bine ați făcut. Ați fi irosit câteva ore doar pentru a vi se confirma cele câteva noutăți importante pe care le aflasem încă din timpul zilei.

1. Se conturează inculparea lui Victor Ponta în dosarele în care este anchetat Sebastian Ghiță. Și vorbim (deocamdată) doar de două dosare.

2. Unul dintre dosare este nou și foarte interesant: cum a cumpărat Ghiță voturi în favoarea lui Ponta în Republica Moldova, la alegerile prezidențiale de anul trecut. Pe lângă detaliul de culoare cu șpaga electorală sub formă de tigăi, important este altceva.

Unul dintre martori a declarat procurorilor că „despre acest mod fraudulos de încercare de a câştiga alegerile prezidenţiale pus la punct de Sebastian Ghiţă, avea cunoştinţă inclusiv premierul Victor Ponta”. Și a mai spus și că banii pentru mituirea moldovenilor au fost dați chiar în sediul PSD din Bd Kiseleff celui care s-a ocupat de această operațiune – Alin Petrean (fost direct de dezvoltare regională al televiziunii Realitatea TV).

3. Al doilea dosar în care apare direct numele lui Ponta este cel inițial, de la care a plecat tot scandalul, cu afacerile pe bani europeni din Prahova, în care sunt cercetate și rudele premierului.

În acest dosar dezvăluirea proaspătă reprezintă o declarație a unui martor, care spune: ”În cadrul discuţiilor purtate cu Boeru Bogdan am aflat de la acesta că intervenţia nervoasă a domnului Ghiţă despre care am relatat anterior ar fi plecat de la email-ul primit de la premierul Victor Ponta prin care se solicita urgentarea decontărilor către SC GROSSMAN ENGINEERING SRL.” Către firma cumnatului său.

4. Chiar dacă (din ce știm până acum) implicarea lui Ponta este relevată doar de aceste două declarații de martor, ceea ce nu ar fi nici pe departe suficient pentru inculparea sa în două noi dosare, pe lângă cele cu Șova, trebuie avut în vedere un lucru.

Multitudinea de stenograme apărute recent despre conversațiile telefonice ale lui Sebastian Ghiță arată că acesta a fost interceptat continuu o lungă perioadă de timp. Dar conținutul lor arată și că prietenul lui Ponta nu s-a ferit să vorbească la telefon chestiuni delicate despre afacerile pe care le coordona. Ceea ce reprezintă, pe de o parte, o noutate pentru dosarele apărute în ultima vreme, deoarece foarte mulți alți inculpați s-au temut să mai vorbească la telefon despre afacerilor lor ilegale. Ghiță nu s-a temut.

Pe de altă parte, înseamnă că există o probabilitate foarte mare să fi vorbit inclusiv cu Victor Ponta despre afacerile din Prahova sau despre mita electorală dată în Moldova. Sau despre multe altele. Și poate nu doar pe telefon, ci și pe mail.

Ceea ce înseamnă că procurorii s-ar putea să aibă deja suficiente probe că Ghiță nu presa de capul lui ca firma cumantului lui Ponta să primească bani mai repede decât permiteau legea și procedurile. Și nici că Ghiță șpăguia de capul lui alegătorii de peste Prut pentru ca Ponta să iasă președinte, fără ca beneficiarul să știe.

Iar dacă Ponta știa de toate aceste lucruri și le mai și vorbea cu Ghiță, șansele ca premierul să se aleagă cu cel puțin două noi dosare sunt maxime.

5. În acest context, scenariul descris aseară de Sebastian Ghiță și anume că Ponta ar putea fi pus sub control judiciar, cu interdicția de a intra în Guvern, deîndată ce se întoarce în România, este cât se poate de plauzibil. Evident, toate aceste afirmații ale lui Ghiță ca și cele în care susține că ”premierul este hăituit” confirmă cât se poate de clar (dacă mai era nevoie) că Ponta a fugit în Turcia pentru a scăpa de ”prigoana” DNA și implicit pentru a nu fi pus sub un control judiciar care l-ar obliga să demisioneze pe loc.

În rest, aseară am văzut doar piruetele comice ale lui Gabriel Oprea care deși cunoaște mult, mult mai mult decât grăuntele de adevăr descris mai sus și că Ponta nu se va mai întoarce niciodată ca premier, o ține langa cu parteneriatul lui cu PSD și cu loialitatea față de Ponta.

Am mai văzut și un Victor Ponta care nu a scos o vorbă despre ”trădarea” lui Oprea de la votul pentru Strategia de apărare. Ba mai mult, a fost cât se poate de înțelegător și cu următoarea dezertare a lui Oprea de lângă PSD, care se va întâmpla curând, la votul pentru numirea lui MRU în fruntea SIE. Același Ponta, care – surpriză (?) – s-a achitat cu o remarcabilă lipsă de entuziasm de misiunea sa, pentru care și fusese invitat la RTV, de a-l apăra pe ”Sebi”.

A rostit doar câteva fraze de o compasiune atât de falsă încât a devenit mai mult decât evident că Ghiță speră degeaba ca Ponta să se alieze cu el și să înceapă să facă dezvăluiri despre alianțele și complicitățile care l-au propulsat la vârful politicii, care l-au ajutat să facă o căruță de bani și care l-au ferit (până acum) de pușcărie.

De altfel, în momentul în care Ponta a deschis gura despre ”abuzurile DNA” era deja clar că o să iasă un fâs, deoarece cam același lucru îl făcea și Ghiță, aflat în paralel pe B1.

De unde cu câteva ore în urmă, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, Ghiță amenința că va rupe România în două cu dezvăluirile sale, la B1 a dat-o la întors. Iar singura sa mare dezvăluire a fost că are niște înregistrări cu un procuror care amenință oameni de afaceri. Subțire!

Memorabilă, însă, a fost fața lui Ion Cristoiu, spălătorul de corupți! Rar l-am văzut atât de pleoștit. Dar îl înțeleg. Sincer. Dacă nici măcar Ghiță!

Și am mai văzut și un Liviu Dragnea care încerca să pozeze în salvatorul PSD-ului, dar tot ce îi ieșea din gură erau niște scânceli triste. Ceva de genul – ”Ce zmeu aș fi fost acum dacă nu aș fi avut un ditamai belciugul în nas!”

Va urma

Comments (9)

 • Bogdan

  Pentru a vedea ce scrie in acele mailuri e nevoie de perchezitie informatica si asta se face doar cu acordul parlamentului. E putin probabil ca parlamentul sa isi dea acordul dupa ultimele voturi de ridicare de imunitati. Sa ne amintim ca si in cazul Ridzi perchezitia informatica a picat la vot.

  Reply
 • Laura Coman

  Simplu, clar si la obiect. Felicitari dle Turturica!

  Reply
 • niCOLE

  LA MAI MULTE (ca s-au saturat romanii, sper, sa fie condusi din umbra de mafie).
  CE-TI DORESC EU, TIE, PONTO, PONTO draga
  este , sa ai parte de o JUDECATA- NTREAGA, asa cum te lauzi ca si tu, la randul tau, doresti!

  Reply
 • Irina

  Serviciile l-au lasat din brate pe Ghita, dar nici Ponta nu mai este sprijinit. Maurii si-au facut datoria ( au adunat destui bani), maurii pot sa moara.

  Reply
 • Irina

  Domnul Turturica, am vrut sa notez cu cinci stele articolul dvs. , dar a aparut doar una. merge cam aiurea sistemul de notare.

  Reply
 • felix

  Simplu si la subiect! Va multumesc pt. obiectivitate. V-am urmarit si la Nasul , in emisiunea d-lui Turcescu. Am aceeasi impresie .Mai sunt si oameni care nu-si risca onoarea si cariera pt. niste derbedei, oricat incearca sa-i albeasca pe acestia din urma unii asa zisi jurnalisti.

  Reply
 • roman

  Chestia cu …”spaga” in TIGAI in Republica Moldova NU este singulara. Stiu din …”Surse sigure”,…ca la turul 2 al alegerilor prezidentiale de anul trecut si in Bucuresti la Filiala sectorului 1 zona Bucurestii-Noi/Pajura sau dat inaintea turului 2 …”Spagi” ptr. alegatori constind in: Picxuri, Ceasuri si urma sa se dea si…”TIGAI” (care in final NU* sau mai dat), ptr. cei care vroiau sa-l Voteze pe Plagiatorul CORUPT si Mincinos. Sefa de la sect. 1 filiala Bucurestii-noi, o doamna blonda (nu mai retin numele ei), cu sustinatorii ei care au si dat “MITA ELECTORALA” mai sus amintita de mine au impartit pixurile si ceasurile celor doritori. In final Tigaile nu sau mai dat.
  Unul dintre cei care au impartit MITa Elactorala (omul de incredere al sefei blonde de la filiala sect.1 Pajura), este dl. TITI care sta in bl. cel mare la et. 1 (gen hotel) dar fara gaze, din capatul Pajurei.
  Deci Nu este singulara situatia din republica Moldova, (ci a fost cel putin) si in Bucuresti.

  p.s. Pot da nr. de tel. al acestui individ TITI, celor interesati de continuarea si aprofundarea pe scara larga a Coruptiei si MITEI la alegerile prezidentiale care au fost in toamna anului 2014.

  astept un mesaj scurt aici, in acest sens, de la persoanele autorizate si interesate de aceasta problema.

  Reply

Leave a Comment


− 3 = 5

© Dan Cristian Turturica |

turturica.ro Web analytics