Când trebuie să-și dea demisia Augustin Lazăr Reviewed by Dan Turturica on . Câtă indignare pe unii foști și actuali angajați ai securistului dovedit ”Felix” Voiculescu că Lazăr, ca marea majoritate a magistraților care au servit și în t Câtă indignare pe unii foști și actuali angajați ai securistului dovedit ”Felix” Voiculescu că Lazăr, ca marea majoritate a magistraților care au servit și în t Rating: 0

Când trebuie să-și dea demisia Augustin Lazăr

Câtă indignare pe unii foști și actuali angajați ai securistului dovedit ”Felix” Voiculescu că Lazăr, ca marea majoritate a magistraților care au servit și în timpul regimului comunist, a avut contribuția sa la ticăloșiile sistemului instalat după 1945! Și câtă indignare că nu li se alătură toată presa în demersul de a forța plecarea lui Lazăr acum, urgent, pe loc, din fruntea Parchetului General.

Câteva precizări:

1. În primul rând, este evident pentru orice om de bună credință că asaltul împotriva lui Lazăr nu are nicio legătură cu un efort justițiar autentic. Nu reprezintă un gest de reparație morală în memoria deținuților politici care au murit în sau au trecut prin temnițele comuniste, ci un act de răzbunare împotriva unui magistrat care în ultimii ani a refuzat să ia parte la un demers coordonat de Dragnea și de Tăriceanu și susținut de un număr considerabil de infractori, printre care și Voiculescu, de a readuce justiția în situația în care s-a aflat în perioada comunistă: subjugată total intereselor politice dar și, noutatea post 90, intereselor clanurilor mafiote.

Dacă Lazăr li s-ar fi alăturat lui Dragnea, Tăriceanu și Voiculescu și i-ar fi pus PG la picioare, dacă ar fi avut acceași atitudine față de DNA precum Tudorel Toader, Lia Savonea, Inspecția Judiciară și mulți mulți alții, nu ar fi existat nicio campanie împotriva lui. Faptele sale condamnabile ar fi fost tratate ca pe niște rătăciri de tinerețe, considerate inevitabile având în vedere contextul în care a activat.

De unde știu asta? Pentru că astfel de scuze implicite au mascat înțelegerea complice de care s-au bucurat toți politicienii, magistrații și securiștii care au gravitat în jurul PSD, ai lui Tăriceanu și ai lui Voiculescu, în ultimii 30 de ani.

Ați văzut vreo declarație, ca să nu mai vorbesc de campanie isterică, împotriva lui Iliescu, pentru rolul său în reprimarea revoltelor studențești care au urmat revoltei din Ungaria, din 1956? Nici măcar rolul său malefic în revoluția din decembrie 1989 și morții de după 22 decembrie pe care îi are pe conștiință, potrivit procurorilor, nu este subiect de discuție pentru jusițiarii securistului Voiculescu!

A fost vreodată colaborarea Rodicăi ”Sanda” Stănoiu cu Securitatea subiect de emisiuni inchizitoriale pentru acești ”jurnaliști”? Dar trecutul sutelor de magistrați care au condus Parchetele, Instanțele și CSM până ce stăpânul lor a început să dea cu subsemnatul? Au investigat ei cine sunt criminalii disidentului Gheorghe Ursu? Au cerut pedepsirea lor? Au pus presiune pe SRI sau pe Parchetul General pentru aflarea adevărului în acest caz? Nici vorbă! Se folosesc acum de numele său pentru că le convine. Nu au făcut nimic pentru nicio victimă a Securității sau a procuraturii comuniste. Îi caută doar când au nevoie să se folosească de dramele lor.

Au suflat vreo vorbă cei care de abia acum au descoperit că și procurorii au avut o contribuție la tragediile din anii comunismului despre securiștii care au fost parteneri cu magistrații în urmărirea și persecutarea disidenților? S-au indignat jurnaliștii lui Voiculescu că numeroși generali de Securitate, cu zeci de mii de oameni pe conștiință, au rămas la vârful SRI și SIE după 1990? Păi cum să facă asta când mulți dintre ei le erau șefi și le semnau ștatele de salarii, în calitate de directori ai trustului Intact/!

2. Un autentic demers justițiar de pedepsire a crimelor și ilegalităților din perioada comunistă și de îndepărtare din orice funcție de conducere a celor care au pe conștiință chiar și doar culpe morale ar fi mai mult decât binevenit. Dar el trebui să-i vizeze pe toți cei vinovați, nu doar pe cei pe care îi pun pe listă Dragnea, Tăriceanu și Voiculescu.

Un demers serios de asanare morală a societății a fost, de altfel, îndelung cerut încă din primele zile ale anului 1990. Vă mai amintiți cine a fost în avangardă? Societatea Timișoara, Grupul pentru Dialog Social, ziarul ”România liberă”, săptămânalul ”Expres” și câteva sute de mii de oameni care au susținut demersul în timpul protestului maraton din Piața Universității, dar și în restul țării. Cine s-a opus? Cine a urlat din toți plămânii că vrem să pornim o vânătoare de vrăjitoare? Cine i-a plătit pe jurnaliștii de la Adevărul, Dimineața, Azi și pe Vadim Tudor ca să ne împroaște cu noroi și să ne acuze că suntem vânduți străinilor? Comuniștii strânși uniți în jurul lui Iliescu și securiștii de teapa lui Voiculescu.

Când noi susțineam aplicarea punctului 8 de la Timișoara, mentorii gunoaielor care se adună seară de seară la Antena 3 sau care se isterizează pe blogurile și paginile de Facebook plătite de Voiculescu sau de cațavencii lui Dragnea scriau că Rațiu, Coposu, Câmpeanu și Regele Mihai sunt dușmanii României. Nu scoteau o vorbă despre politrucii care distruseseră și sărăciseră țara și nici despre securiștii, magistrații și torționarii care ne-au exterminat elita și au închis gura tuturor vocilor critice. Pentru că ăștia îi plăteau!

3. Nu e prea târziu pentru a repara răul făcut. Într-o țară normală, Augustin Lazăr nu are ce căuta în fruntea Parchetului General. Doar că România nu este o țară normală. Va fi una în momentul în care în fruntea celui mai important partid și al Camerei Deputaților nu se va mai afla un condamnat pentru fraude electorale. Va fi una în momentul în care alianța transpartinică de politicieni și mafioți va înceta să mai atace statul de drept și să destabilizeze țara. Va fi una în momentul în care securiștii și comuniștii îmbogățiți din jefuirea avuției publice, progeniturile și angajații lor care pozează în jurnaliști vor înceta să mai pretindă că reprezintă autorități morale. Nu poți să lucrezi pentru Voiculescu, Dragnea sau Tăriceanu și să ceri demisia cuiva! Pentru nicio culpă!

Demisia lui Augustin Lazăr din fruntea Parchetului General trebuie să se întâmple concomitent cu retragerea din viața publică a tuturor securiștilor și infractorilor care s-au opus cu îndârjire, din 1990 încoace, atât asanării morale a societății cât și încetării operațiunii de spoliere a României de către casta anti-națională care a preluat puterea de la Ceaușescu. Nu înainte!

 

Leave a Comment


3 + = 8

© Dan Cristian Turturica |

turturica.ro Web analytics