Ilie Năstase – “Am fost un fraier”, ediția 2014 Reviewed by Dan Turturica on . Ilie Năstase candidează la alegerile parlamentare parțiale din partea partidului lui Dan Voiculescu. Mare păcat că Năstase nu a putut converti în caracter măcar Ilie Năstase candidează la alegerile parlamentare parțiale din partea partidului lui Dan Voiculescu. Mare păcat că Năstase nu a putut converti în caracter măcar Rating: 0

Ilie Năstase – “Am fost un fraier”, ediția 2014

Ilie Năstase candidează la alegerile parlamentare parțiale din partea partidului lui Dan Voiculescu. Mare păcat că Năstase nu a putut converti în caracter măcar 10% din talentul cu care a fost înzestrat. Iată  ce declara Năstase cu ceva vreme în urmă despre prima sa aventură politică, consumată în 1996, când a candidat la Primăria Capitalei din partea PDSR:

“Eram prost în ’96, când m-a contactat Adrian Năstase, să-mi faca propunerea de a candida la fotoliul de primar al Capitalei. Noroc ca n-am ieşit! Toată nebunia m-a costat 900 de mii de euro. Da’ ce, ştiam eu ceva despre politică? Hai să fim serioşi! În afară de Iliescu, nu ştia nimeni nimic pe-atunci, era toată lumea în aceeaşi oală, putea să intre oricine în politică. Ei, din oala aia, cine a promis cel mai mult a câştigat. Ciorbea a promis că face oraşul perfect în 200 de zile. Eu n-am vrut să promit”, povestea Ilie Năstase în 2011, într-un interviu pentru Playboy

Doi ani mai târziu, Năstase își reafirma regretele față de experiența din 1996 într-un interviu pentru revista Esquire.

“Mai regret ceva. Că am luat decizia de a participa la alegeri pentru Primăria Bucureşti în 1996, având în vedere ce mi s-a întâmplat. Am mai spus-o, am fost un fraier şi n-o să mai intru niciodată în politică. Nu e ca în sport, unde lucrurile sunt simple, ori pierzi, ori câştigi. În politică trebuie să faci concesii, să minţi, şi eu nu înţelegeam să fac asta…”

Amuzant, titlul seriei din care a făcut parte și acest interviu, este “Ce am învățat…”. Marele nostru tenisman nu a învățat nimic. Sau, poate, totuși, ceva, ceva, a învățat. Că și dacă va mai vrea să pice de fraier o dată, măcar să o facă pe banii altuia, nu pe ai săi.

.

Comments (1)

Leave a Comment


4 + = 9

© Dan Cristian Turturica |

turturica.ro Web analytics