Cum vrea PSD să manipuleze protestele din Piața Universității cu oamenii lui Putin Reviewed by Dan Turturica on . Credeați că PSD înțelege ceva din mesajele asurzitoare pe care zecile de mii de oameni, din toată țara, care au ieșit pe străzi, le-au transmis lor și întregii Credeați că PSD înțelege ceva din mesajele asurzitoare pe care zecile de mii de oameni, din toată țara, care au ieșit pe străzi, le-au transmis lor și întregii Rating: 0

Cum vrea PSD să manipuleze protestele din Piața Universității cu oamenii lui Putin

Credeați că PSD înțelege ceva din mesajele asurzitoare pe care zecile de mii de oameni, din toată țara, care au ieșit pe străzi, le-au transmis lor și întregii clase politice? Credeați că au înțeles că trebuie să înceteze a mai privi cetățenii ca pe o turmă pe care o poți conduce doar prin manipulare și diversiune? Credeați că au înțeles că singura rațiune de a exista a unui partid trebuie să fie numai și numai interesul național, adică bine cetățenilor?

Ei bine, s-au înșelat cei ce au crezut că PSD se poate schimba cu adevărat, măcar acum, în al doisprezecelea ceas, când liderii săi nu riscă doar să nu se mai întoarcă nicidodată la putere dar și să petreacă mulți, foarte mulți ani la închisoare pentru corupție și atentate la adresa democrației.

PSD rămâne același partid croit de Ion Iliescu după tiparele bolșevice, care nu se dă în lături de la nimic pentru a rămâne la putere. În viziunea lor, nu există nemulțumire reală, nici proteste autentice, ci doar uneltiri ale dușmanului de clasă, care trebuie combătute tot cu uneltiri și în special prin compromiterea și deturnarea scopului protestului.

De aceea, astăzi când președintele Iohannis se întâlnea la Cotroceni cu o parte dintre liderii societății civile și reprezentanții demonstranților din Piața Universității, PSD a pus în scenă propria consultare cu ”societatea civilă” pe care o controlează de ani buni și alături de care au organizat protestele din ianuarie 2012, în urma cărora USL a ajuns la putere. ”Societate civilă” care după instaurarea USL la putere i-au cerut desființarea DNA, a Curții Constituționale,  ANI și a CNSAS.

De ce s-au întâlnit la sediul partidului, din Bd Kiseleff? Pentru a da protestelor din București un sens favorabil PSD, adică a-l îndrepta spre toți adversarii politici dar și instituționali. Împotriva președintelui Iohannis și a PNL, în special. Și pentru salvarea aliaților cărora li se cere demisia în piață. Victor Ciorbea, așa-zisul avocat al poporului și Laura Georgescu, șefa CNA.

Dar nu asta este îngrijorător. Dacă PSD vrea să afle pe pielea ”civililor” pe care îi finanțează de ani de zile cum vor reacționa adevărații protestatari la încercările grosiere de manipulare a Pieței, este problema sa.

Dar este și problema noastră când PSD, respectiv Codrin Ștefănescu, organizatorul întâlnirii de la sediul partidului, se folosește pentru a manipula protestele de agenți de influență ai Rusiei. Cum este deja celebrul Petre Răcănel. Sau cum sunt ”revoluționarii” care au fost invitați la Moscova pentru a participa la sărbătorirea a „70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.”

În caz că ați uitat cine este Petre Răcănel, vă reamintesc. El este cel ce l-a felicitat pe Putin pentru anexarea Crimeei. ”COMITETUL ROMÂN PENTRU CINSTIREA EROILOR VĂ TRANSMITE DVS ȘI PRIN DVS POPULAȚIEI REGIUNII CRIMEEA ȘI ORAȘULUI SEVASTOPOL FELICITĂRILE NOASTRE CU PRILEJUL ISTORICULUI EVENIMENT, ÎNTOARCEREA LA PATRIA MAMĂ.” Asta scria Răcănel în martie 2014.

Cu doi ani mai devreme, Răcănel se număra printre cei ce au acordat trei “diplome de excelență” unor diplomați din cadrul ambasadei Rusiei: Alexander Churilin, ambasador, Victor Makovskiy, atașat militar și Natalia Muzhennikova, secretar III. Motivul: constribuția la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Federația Rusă și România.

Mai multe detalii despre Petre Răcănel puteți citi aici: http://turturica.ro/revolutionarii-din-ianuarie-2012-il-felicita-pe-putin-pentru-anexarea-crimeei/și aici: http://turturica.ro/racanel-printre-semnatarii-acordului-cu-usl-in-care-se-cerea-desfiintarea-ccr-dna-si-ani/

”Revoluționarii” PSD-ului s-au făcut și ei remarcați pentru apropierea de Kremlin și pentru prețuirea pe care o au față de Putin. Căruia au găsit de cuviință să-i acorde medalia ”Artizan Pace pentru Eternitate – Eroii nu au naționalitate”.

Scriam în luna mai: ”La marele eveniment propagandistic organizat de Putin la Moscova, cu ocazia aniversării a „70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei“, a participat și o delegație din România, formată din liderii unor organizații de revoluționari din decembrie 1989. Inițial, era vorba ca din delegație să facă parte și câțiva membri ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război din România, în frunte cu președintele acesteia, gen (r) Badea-Marin Dragnea, însă în ultimul moment aceștia s-au retras „din motive de sănătate“.

Deși în prima fază era vorba de o deplasare centrată pe prezența veteranilor români alături de cei ruși și de alte naționalități, veterani a căror participare la aniversarea a 70 de ani de la încheierea războiului avea o noimă, în final, la Moscova au ajuns doar personajele secundare. În special, reprezentanții unora dintre cei ce au participat la Revoluția din Decembrie 1989, evenimente care nu au o legătură nici cu Al Doilea Război Mondial și, aparent, nici cu Rusia.

Printre ei: Gheorghe Tănăsoiu, fost secretar general al Secretariatului de Stat pentru Revoluționari, Gheorghe Iosif, administratorul site-ului „portalulrevoluției“, Iulia Starcz, vicepreședintele asociației „Veteranii Revoluției Române din Decembrie 1989“, Daniel Iancu, președintele „Comitetului Român pentru Cinstirea Eroilor Revoluției din Decembrie 1989“.

Motivul principal al prezenței acestora la Moscova și care ar fi trebuit să fie și unul dintre motivele deplasării delegației de veterani de război a fost cel despre care am scris cu câteva luni în urmă: decernarea medaliei „Artizan Pace pentru Eternitate – Eroii nu au naționalitate“ lui Vladimir Putin. Ceea ce s-a și întâmplat.

Cu ocazia acelei deplasări, revoluționarii i-au cerut bani lui Putin ”pentru o platformă mediatică, un post de televiziune, unul de radio și un site derivat din „Portalul revoluției“. Dar vor și finanțare pentru construirea unei biserici care să aibă o „funcție de veghe ortodoxă“, deoarece „prin această funcție se vor depista semnele incipiente ale ereziilor, atacurilor altor religii“. Pentru aceasta, propunerea este ca noua biserică să fie construită în nordul județului Brașov, „în zona de contact dintre populația ortodoxă și cele catolice și reformate“.

Mai multe detalii despre colaborarea dintre ”revoluționarii” care îl admiră pe Putin și așteaptă finanțare de la Kremlin și cei ce au protestat împotriva exploatării gazelor de șist puteți citi aici: http://turturica.ro/cine-deschide-drumul-pentru-noua-divizie-tudor-vladimirescu/

Dacă mergeți în această seară în Piața Universității uitați-vă după Răcănel și ascultați ce răcnește. Luați-o ca pe un joc de societate: încercați să ghiciți care din lozincile lui reprezintă mesajul PSD-ului și care pe cele ale lui Putin.

Mai jos, două fotografii de la întâlnirea de la sediul PSD, de azi. În prima – Petre Răcănel (cu barbă), al doilea din stânga, reprezentant al Federaței Societatea Civilă Românească. În a doua, Dumitru Dincă. În a treia, Petre Răcănel, în timpul protestelor din ianuarie 2012.

Petre Racane, la intilnirea de la sediul PSD de vineri, 6 noiembrie 2015 9d4157a1207b391c8ece170cedde99bc(1) Racanel-2

 

 

 

Comments (13)

 • George

  A INCEPUT RAZBOIUL PSIHOLOGIC! Toate stirile de la tv care aparsunt menite sainfurie lumea si sa o conduca spre violenta. NU PICATI IN CAPCANA!
  NU PLECAM PANA NU PLEACA EI! SI FARA VIOLENTA!

  Reply
 • Dan C. Lungescu

  Protestatarii (1) nu au obiective și (2) nu au lideri. Situația perfectă pentru a fi manipulați ușor. Atât de ușor, încât oricine merge printre ei și are un pic de inițiativă îi poate deturna înspre interesele lui. Și ar fi chiar culmea ca tocmai marii maeștri ai manipulării să rateze o asemenea ocazie. Sper că Putin e fericit acum…

  Reply
 • Zăgan Vichente

  Sunt lucruri f.grave demascate de ziaristul Turturică de care cred că Preşedintele nostru va ţine seama dacă consilierii Domniei Sale îi prezintă articolul,consilieri care acum au mare răspundere în situaţia haotică în care se află ţara.In privinţa noului guvern de tehnocraţi se vor face multe propuneri care toate trebuiesc analizate la Preşidenţie cu discernământ Am făcut şi eu o propunere după cunoştinţele civice ce le am fiind la o vârstă înaintată dar încă clară la minte.Vă mulţumesc pentru atenţie.Strada trebuieşte ascultată ,nu ignorată nici manipulată.

  Reply
  • Albert

   Va inselati. Deja strada “are lideri”….
   Aseara tipi extrem de dubiosi cu portavoci suspect de noi inconjurati intotdeauna de 10-20 de baieti din galerie dirijau si conduceau tot pe acolo.
   Am vazute coloane intregi de oameni care plecau scarbiti.
   La un moment dat un grup de tineri cu foi A4 au inceput sa strige “fara portavoce, strada are voce” . Va las pe dumneavoastra sa va imaginati ce s-a intamplat.
   Trebuie sa precizez ca au aparut suspect de multi oameni cu alura sportiva care sunt intotdeauna unde trebuie sa fie?

   Reply
 • Chirilă

  De acord cu dvs, cu următoarele amendamente:
  1. Securistul Răcănel a făcut afaceri mari, pușcăriabile, la Combinatul EnergeticTurceni pe vremea domnului Băsescu
  2. Domnul Băsescu este omul rușilor în România.
  În rest, aveți dreptate.

  Reply
 • lider de opinie

  Da, exact ca in ’89 diversiune ca sa iasa oamenii in strada, nici o motiune de cenzura nu a dat jos guvernul si atunci sa incercat altceva…Dumnezeu sa-i ierte.

  Reply
 • sorina

  E clar dupa CV esti omul americanilor…..domnu Turturica.

  Reply

Leave a Comment


5 − = 2

© Dan Cristian Turturica |

turturica.ro Web analytics